موسسه فرهنگی طلوع

تیم فراس در کنفرانس بین المللی پیشرانش و انرژی آمریکا در بین سه تیم برتر جهان

تیم فراس در کنفرانس بین المللی پیشرانش و انرژی آمریکا در بین سه تیم برتر جهان

به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی آموزشی طلوع؛ طی مصاحبه تلفنی از خانم سعیده کاظم بیگی، دانش آموخته دوره 25، عضو گروه فراس دانشگاه شریف ضمن تبریک این موفقیت بزرگ و آرزوی توفیق برای تک تک اعضای تیم از ایشان خواستیم تا از طرح و مسابقات بگوید.

ایشان بیان داشت : انستيتو هوانوردى و فضانوردى آمريكا سازمانی پيشرو در عرصه ی هوافضا و بزرگترين انجمن تخصصی مرتبط با هوانوری و فضانورديست كه در سال 1963 از ادغام جامعه ی موشكی آمريكا (تاسيس شده در 1930) و جامعه ی دانش هوافضايی آمريكا (ايجاد شده در سال 1933)، تشكيل شد.
اين موسسه در حال حاضر بيش از 30 هزار عضو در 88 كشور دنيا، 95 عضو شركتی و در بسياری از دانشگاه های آمريكا و جهان شاخه های دانشجويی دارد.
اين انستيتو (AIAA) براى تشويق دانشجويان به تجربه فضاى صنعتى و واقعى، هرساله مسابقات طراحى را در رده ی كارشناسى و تحصيلات تكميلی در موضوعات مختلف طراحی هواپیما،موشک، فضاپیما، موتور و سازه برگزار میكند و همه ساله تیم هایی از دانشگاه هايى چون Toronto, kansas, Georgia Tech, Virginia Tech, university of Delft, … براى شركت در آن به رقابت می پردازند.

در طی سه سال گذشته (سال 94 تا 97)، در مجموع 7 تيم از دانشكده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی شریف در این مسابقات شرکت کرده اند که در دو سال اخیر موفق به کسب مقام های دوم و سوم در بخش طراحی هواپیما شده اند.
امسال نیز علاوه بر تیم طراحی هواپیما برای اولین بار یک تیم در حوزه ی فضا و سه تیم در مسابقات طراحی موتور از دانشکده هوافضا موفق به سابمیت پروپوزال نهایی خود شدند.
مسابقه طراحی موتور حدود 30 سال پیش توسط جک متینگلی راه افتاده‌است.
روند مسابقه به این صورت است که هر سال یکه صورت مسئله منتشر شده و تیم های شرکت کننده در حدود 10 ماه فرصت دارند تا موتور مورد نظر خود را طراحی و آن را در قالب پروپوزالی 100 صفحه ای برای داوری ارسال نمایند.
پروپوزالهای ارسال شده بر اساس چهار معیار محتوای فنی (صحت مطالب)، ساختار پروپوزال و نحوه ارائه، اصالت ایده‌ها و خلاقیت و کاربرد علمی و امکان‌پذیری طرح ارزیابی می‌شوند که به ترتیب 35، 20، 20 و 25 نمره دارند.
تیم‌ها در دو مرحله به رقابت خواهند پرداخت؛ در مرحله اول تمام پروپوزال‌های ارسالی داوری شده و سه تیم برتر انتخاب خواهند شد. این سه تیم برای ارائه حضوری در کنفرانس بین المللی پیشرانش و انرژی آمریکا دعوت خواهند شد.
در مرحله دوم و پس از ارائه شفاهی تیم‌ها و امتیازدهی، تیم‌های اول، دوم و سوم مشخص خواهند شد.
این مسابقه بین‌المللی در خصوص طراحی نسل آینده سیستم پیشران از نوع توربین گاز هوایی جهت بکارگیری در یک پهپاد جست‌وجو و نجات با مداومت پروازی بالا بوده است.



موتور هدف می‌بایستی نسبت به موتور پایه از نظر بازده، مصرف سوخت، نسبت توان به وزن، ابعاد و هزینه های عملیاتی و ساخت ارتقا می‌نمود. در نتیجه، پهباد مورد نظر به واسطه موتور جدید، با حفظ وزن پهباد در حین برخاست برابر با ده هزار و پانصد پوند و سقف پروازی پنجاه هزار فوت، مداومت پروازی و برد پروازی خود را به ترتیب به بیش از 25 ساعت و 3700 کیلومتر ارتقاء می‌دهد.
اعضای تیم فراس، به سرپرستی دکتر کاوه قربانیان، که همگی از دانشکده مهندسی هوافضا دانشگاه صنعتی شریف می‌باشند عبارتند از محمدرضا امینی مقام (مقطع دکترا) و 9 نفر از دانشجویان ورودی 94 مقطع کارشناسی به نام‌های علیرضا ابراهیمی (سرگروه تیم)، امیرناظمی، ابوالفضل ذوالفقاری‌نسب، حجت اعتمادیان‌مفرد، وحید دانش، مهدی جمشیدیها، محمد‌مهدی اثنی‌عشری ، امیررضا صافی‌زاده و سعیده کاظم‌بیگی.



تیم فراس، پس از 10 ماه تلاش و پژوهش و علیرغم مشکلات عدیده مانند عدم دسترسی به نرم افزارهای تحلیل و طراحی موتور به دلیل تحریم‌های ایران از سوی آمریکا، موفق به تدوین کدهای طراحی مورد نیاز و ارسال پیشنهادیه فنی خود و نهایتأ قرارگیری در زمره سه تیم برتر و دعوت به ارائه حضوری در کنفرانس بین المللی پیشرانش و انرژی آمریکا جهت رتبه بندی نهایی شد.
موتور توربین گاز طراحی شده توسط تیم فراس موفق به طراحی یک موتور جدید با 67% افزایش نسبت توان به وزن، 31% کاهش مصرف سوخت ویژه و 35% کاهش وزن موتور نسبت به موتور موجود گردید.


  • تعداد بازدید : ۱۴۶۰
  • گروه اطلاع رسانی : انجمن دانش آموختگان
فرم ثبت نظر